onsdag 29 juni 2016

Sommarplaner

Det börjar dra ihop sig till ledighet, och en viktig post på packlistan när jag ska fly stan och hänga i olika sommarstugor är material till sommarens stickprojekt. Jag är nästan klar med min röda tweedkofta, det saknas bara knappslåar och halsringning. Vad står då näst på tur?
För det första ska min estniska tröja få följa med som sommarstickning. Jag har börjat på ärm nummer två och tror att jag kan komma en bit på den när jag får lite ledigt.
För det andra vore det roligt med ett lite mindre projekt än en tröja eller kofta, gärna något som kan komma till användning innan det blir höst. En sjal passar bra in på de här kriterierna. Jag har ett par fina härvor hemma som är tänkta att bli sjalar, och jag tror att jag ska börja med en fint silvergrå härva.
För det tredje har jag två härvor lingarn hemma som jag är sugen på att göra något av. Jag har funderat ett tag på om ett stickat linne (ett linnelinne!) är något för mig, men jag tror att jag först måste göra en provlapp för att se om den masktäthet som krävs för det jag har i åtanke är uthärdlig att jobba med.

Jag kommer att vara borta från min symaskin en stor del av sommaren, och egentligen hade jag velat sy ett par shorts innan jag lämnar den, men jag tror inte att det blir av. Jag kanske klarar mig ändå.

1 kommentar:

  1. Åh, jag håller på med ett linnelinne just nu och det roar mig något enormt att kunna säga det =) Lin är kanske inte mitt favoritmaterial men det har fungerat bättre än förväntat (och jag är mycket nöjd över att ha ett projekt som inte kräver ärmar).

    SvaraRadera