onsdag 28 februari 2018

Mer smått

Med en uppsjö av små tygbitar och garnnystan i gömmorna har jag mycket riktigt totat ihop ytterligare några babysaker.
Sockarna kommer från en bok jag fick i julklapp, men liknande mönster finns nog att hitta både här och där. Principen är att eftersom spädisar växer så fort är det ingen idé att sticka sockar med hälar åt dem, så då stickar man tubsockar istället. De här små korvarna borde kunna passa ganska länge.
Byxorna har jag sytt av rester från min lila t-shirt. Jag har förstått att guldgruvan för att sy till barn är mönstertidningen Ottobre, så för ett par veckor sedan köpte jag årets första nummer med en massa mönster för barn i olika storlekar. Några av mönstren finns från storlek 56 och uppåt, vilket tydligen inte är fallet i varje nummer, men jag tyckte det var kul, eftersom så små plagg kommer att passa knodden ganska snart.
Byxor kändes som en enkel sak att börja med, eftersom de består av få delar och inte behöver några knappar eller dragkedjor. De här gick fort att svänga ihop, och när jag har jämfört dem med köpebyxor i storlek 56 verkar storleken stämma, förutom att de här har betydligt högre midja. Hur de sedan faktiskt passar får framtiden utvisa.
Efter att mest ha sytt från pdf-mönster som man själv skriver ut och klipper ut mönsterdelarna till är jag lite bortskämd och drog mig lite för att rita av mönstret från ett mönsterark med en massa överlappande streck hit och dit, men med så här små plagg är det ändå hanterbart. Faktiskt har jag redan påbörjat nästa projekt ur samma tidning.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar