söndag 25 oktober 2015

Alltid rätt

Den här helgen är det syfestival på Älvsjömässan, och jag var där igår. Jag har bara varit där en gång förut, för två år sedan, när jag hade återupptagit stickning mindre än ett år tidigare och kände att allt var nytt och lockande. Jag vill minnas att jag kom hem med rött garn som blev en kofta och en härva grå-vit-skiftande garn som blev en sjal. Det var nog allt, tror jag.
I år syr jag lite mer, framför allt har jag lärt mig sy i trikå, och det märks på mina inköp. Dessutom märks det en viss färgmässig dominans.
Jag vet inte om det är hösten eller något annat som fick mig att sikta in mig på röda tyger och rött garn, men till efter ett tag gav jag upp försöken att kämpa emot och kom alltså hem med rött tweedgarn, röd ullribb och röd bomullsribb med vita ränder. Den trassliga högen längst ner, den som inte är röd, är vikresår.
Garnet är Donegal Tweed från Magasin Duett. När jag valde det tänkte jag på den här fina koftan och ser alltså framför mig att det ska bli en Audrey in Unst, men jag har inte tänkt börja på den precis nu, så jag hinner kanske ändra mig.
Ulltyget, som är från A&H, ska bli en till Lady Skater, denna gång antingen med trekvartsärm eller lång ärm. Jag siktar på att gå runt och mysa i den helga julhelgen.
Det randiga tyget, från samma försäljare, har jag tänkt ska bli en Bronte Top, troligen långärmad (jag håller på med en kortärmad sådan just nu).
Vikresåren, slutligen, köpte jag för att jag har tänkt försöka mig på att sy linnen enligt ett gratismönster, antingen av rester från andra projekt eller av utslitna eller illasittande t-shirts.
Förutom dessa inköp tog jag med mig en hel del idéer, och jag har klämt och känt på saker som jag kanske så småningom kommer att beställa på nätet. Dessutom fick jag nöjet att träffa på Ina med sällskap, och det muntrar ju alltid upp!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar