torsdag 27 augusti 2015

WIP: världens mysigaste halvvantar

Vädret har blivit svalare, och det har gett utslag i min stickning. Igår började jag på ett par halvvantar som har potential att bli världens mysigaste.
Mönstret heter Treads och är gratis, och innehåller partier med lite diskret struktur, som jag först tyckte inte syntes så bra i garnet jag använder, men på bilden framträder den lite i alla fall.
Bilden är för övrigt tagen med mobilkameran, eftersom den visade sig vara bättre på färgåtergivning än min vanliga kamera just i det här fallet, så vissa andra aspekter av bildkvaliteten kan ha fått lida. Färgen på det garnet är nämligen helt underbar, och jag ville i alla fall försöka få fram den. Det är ett alpackagarn som jag köpte i USA för drygt ett år sedan, mjukt som vispgrädde och kattungar, och med blå-grön-turkosa skiftningar som den här bilden inte heller gör rättvisa. Jag tror att ni alla måste komma hem till mig och titta på garnet själva.
Bilden ovan visar alltså vad jag stickade igår, men nyss bestämde jag mig för att repa upp alltihop och börja om med lite färre maskor, för jag tycker att de sitter lite för löst. Mönstret säger 40 maskor, men jag ska nog gå ner till 36 runt handleden och sedan hamna på 40 runt handflatan, för att få vantarna att sitta bättre. Den här vispgrädden, jag menar det här garnet förtjänar att slutresultatet blir riktigt bra.

1 kommentar: