onsdag 4 oktober 2017

Washi-topp

Nu har jag sytt lite igen. Jag har tidvis varit lite sugen på att prova något mönster från Made by Rae, och bestämde mig till slut för att klänningen Washi var min favorit. Som testversion sydde jag den kortare längden i ett grönt tyg som kanske dykt upp här förr, ett billigt ikea-tyg som tjänstgjort som duk innan det hamnade i min sylåda.
Jag valde att göra den ärmlös, för jag tror att de små ärmarna skulle sticka ut som fåniga små vingar i det här ganska stela tyget. En annan ändring var att jag inte sydde smock i ryggen som det ska vara enligt mönstret, eftersom jag inte hade någon elastisk tråd hemma och inte orkade åka och handla det.  Istället gjorde jag som i det här blogginlägget, sydde fast vanlig resår i ryggen, något sträckt.
Jag borde nog ha sträckt resåren mer, för jag tror att det vore snyggare om toppen satt åt mer i ryggen, men annars är jag ganska nöjd. Nu planerar jag att sy den längre varianten, kanske med ärmar och med knytband i ryggen istället för resår. Jag är ett stort fan av knytband. Jag hoppas kunna visa resultatet om inte alltför länge.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar