onsdag 21 september 2016

Inför hösten


Det gick väl sådär med mina planer för sommaren. Jag stickade visserligen den där silvergrå sjalen och har kommit ganska långt på ärm nummer två på min estniska tröja, men linnelinnet är fortfarande bara en provlapp och något av ett sorgebarn. Icke desto mindre har jag gått vidare till att fundera på vad jag vill sy och sticka i höst.
Efter en fjällvandring i augusti känner jag mig mycket motiverad att bättra på min garderob med tunna men varma kläder. Jag tänker mig tröjor i ulltrikå, och framför allt har jag stora planer på en huvtröja i ullfrotté. Jag har redan köpt ett mönster, och nu ser jag ivrigt fram emot syfestivalen för att hitta tyg där. Eventuella rester av dessa tröjor ska omvandlas till foder till stickade vantar och mössor, för ökat skydd mot vinden.
Förutom det kan jag inte med bästa vilja i världen säga att det finns några luckor i min garderob, men det hindrar mig inte från att ha planer. För det första är jag sugen på ett par flerfärgsstickade vantar, eftersom jag har så många fina mönster hemma: lettiska, estniska och mer moderna, plus en egen design som jag går och grunnar på. För det andra var det länge sedan jag stickade en tröja, och nyligen köpte jag ett garn gjort av ull och nässlor som jag gärna vill använda. Jag har funderat på tröjan Gretel, som har en fin struktur och verkar sitta snyggt på dem som har stickat den (ofta ett av mina urvalskriterier!), men det är inte hugget i sten.

3 kommentarer:

  1. Åh, Gretel kommer passa dig utmärkt!
    Hm, Syfestivalen... Jag hoppas kunna åka också. Ska vi ta lite sällskap i så fall?

    SvaraRadera
  2. Ja, det vore roligt! Lite ömsesidig enabling sådär.

    SvaraRadera